nedjelja, 28. studenoga 2010.

Održan osmi turnir u sjedećoj odbojci "ČELIĆ 2010"

IOK "15.MAJ" iz Tuzle osvojio prvo mjesto

U organizaciji odbojkaškog kluba invalida "ČELIĆ" iz Čelića, a pod pokroviteljstvom općine Čelić, održan je osmi međunarodni turnir u sjedećoj odbojci "ČELIĆ 2010".

Prvo mjesto osvojila je ekipa IOK "15. MAJ" iz Tuzle, drugo mjesto osvojili su odbojkaši OKI "FLESH" iz Mostara, treće domaćin OKI "ČELIĆ", a četvrto mjesto zauzela ja ekipa KSO "SMEČ" iz Beograda.

IOK "15. Maj" je savladao sve svoje protivnike, u prvoj utakmici savladali su KSO "Smeč" sa 2:1, u drugoj OKI "Flesh" sa 2:0, i na kraju su bili bolji od OKI "Čelić" 2:0.

Drugoplasirana ekipa "Flesh"-a savldali su OKI "ČĆelić" 2:1, KSO "Smeč" iz Beograda 2:0, te poraženi od "15. MAJ"-a 2:0.
Domaćin je u prvom kolu poražen od ekipe "Flesh" 2:1, te su savladali goste iz Beograda sa 2:0. i u trećem kolu poraženi od "15. Maj"-a 2:0.
Po kvaliteteu, solidna ekipa KSO "Smeč" iz Beograda u prvom kolu poraženi su od "15. MAJ"-a sa 2:1, u drugom kolu od OKI "Čelić"-a sa 2:0, a isti rezultat je bio i u trećem kolu protiv ekipe OKI "Flesh" u korist Mostaraca.

Turnir je svečano otvoren u 9,30 sati, uz prigodne govore Envera Halilovića predsjednika kluba, zatim Muhameda Šadića, prvog načelnika novoformirane općine Čelić i ujedno zastupnika u Skupštini Tuzlanskog kantona, a turnir je otvorenim proglasiuo Subašić Fahir, pomoćnik općinskog Načelnika Čelić.

Nakon završenog takmičarskog dijela, druženje učesnika nastavilo se u restoranu "MONT" u Čeliću.

I na kraju da spomenemo i one koji su doprinijeli da ovaj turnir prođe u najboljem redu, a to su: Općina Čelić, BH Telecom, doo Tehnomarket Pirić Čelić, BH Pošte, doo Mrkaljević Čelić, doo Senex Čelić, Mljekara Milk Produkt Smajić Čelić, Pekara Malahit Čelić.
Medijski pokrovitelji: RTV TK-a, Radio "Avaz" Vražići i Studio "ONIX" Čelić

Evo i par slika sa održanog turnira:









Nema komentara: