ponedjeljak, 22. studenoga 2010.

Odigrano IX kolo

U subotu i nedjelju su odigrane utakmice devetog poslednjeg kola jesenjeg dijela takmičenja BH Telecom prve lige.
OKI "Čelić" je gostovao u Ilijašu, i poražen je od istoimene ekipe ubjedljivo sa 3:0. Domaćin je u svim elementima igre nadvisio Čelićane i sasvim zasluženo osvojio titulu jesenjeg prvaka, na kojoj im uprava i igrači Čelića iskreno čestitaju. Malo ozbiljniji otpor, Čelić je pružio u drugom setu, kada se igralo poen za poen, sve do 19-tog poena, kada domaćin ubacuje u veću brzinu, i rutinski privodi set kraju, na kraju je bilo 25:20. Prvi i treći set je završen identičnim rezultatom 25:10 za Ilijaš.

U ostalim susretima postignuti su sledeći rezultati:
IGMAN-BOSNA 3:0
KAKANJ-14. MAJ 3:1
ILIDŽA-BREZA 3:2
15. MAJ-NERETVA 0:3 službeni rezultat (nije izvršena prijava javnog okupljanja)

Tabela:
1. ILIJAŠ 22
2. NERETVA 18 (utakmica manje)
3. ČELIĆ 18 (utakmica manje)
4. IGMAN 16
5. BREZA 13
6. KAKANJ 12
7. 14. MAJ 11
8. ILIDŽA 10
9. 15. MAJ 6
10.BOSNA 5

Čelić i Neretva imaju po utakmicu manje (Neretva se u drugom kolu neopravdano nije pojavila na terenu u Čeliću), tako da je ova utakmica Odlukom Takmičarske komisije registrovana 3:0 u korist Čelića, a konačnu Odluku će dati Izvršni odbor SSO BiH-a na svojoj narednoj sjednici.

Drugo mjesto na tabeli je veliki uspjeh Čelića, a pored igrača, velike zasluge za ostvareni rezultat imaju i:GENERALNI SPONZOR BH TELECOM, ostali sponzori i donatori su; TEHNOMARKET PIRIĆ ČELIĆ, NLB BANKA DD TUZLA, DOO MRKALJEVIĆ ČELIĆ, DOO SENEX ČELIĆ........., dok su medijski pokrovitelji Radio "AVAZ" Vražići i studio "ONIX" Čelić.......

Nema komentara: