srijeda, 19. listopada 2011.

ISKRA bolja od ČELIĆA

Sinoć je u Čeliću odigrana utakmica 4. kola između domaćina OKI "Čelić" i gostiju iz Bugojna KSO "Iskra", a na kraju je bilo 1:3 (17:25, 22:25, 25:19 i 18:25) za goste.
Utakmica prava prvenstvena, u kojoj su gosti maksimalno iskoristili svaku grešku Čelićana, i tako došli do sasvim zaslužene pobjede.
Prvi set ubjedljivo dobija Iskra, dabi u drugom setu došlo do izjednačene igre, a u finišu tog seta više sreće i koncentracije imaju gosti i dolaze do 2:0.
Treći set pripada igračima Čelića, koji koriste malu opuštenost gostujućih igrača i daje nadu za povoljniji razvoj situacije u nastavku utakmice.
U četvrtom setu, i domaća i gostujuća ekipa ulaze maksimalno oprezno, sve do 18:17 za Čelić, kada dolazi do neshvatljivog pada u igri, gosti prave seriju od 8:0, i sasvim zasluženo nose bodove iz Čelića.
Sve čestitke kako domaćim, tako i gostujućim igračima na fer i korektom ponašanju, a posebno treba istaći kvalitetno suđenje sudijskog para Bašić iz Lukavca.

Detalj iz prvog seta sa sinoć odigrane utakmice u Čeliću.

Ovim porazom Čelić je došao u ne toliko alarmantnu situaciju, ali dat je znak za uzbunu. Situacija se može popraviti već u narednom petom kolu kada Čelić gostuje kod Ilidže.

Ostali rezultati:
BRČKO - BREZA 3:2
IGMAN - ILIDŽA 3:2
KAKANJ - 14. MAJ 3:0
TIGAR 119 - TUZLA (igra se danas, 20.10.)

Parovi petog kola:
ILIDŽA - ČELIĆ
TUZLA - BRČKO
BREZA - KAKANJ
ISKRA - TIGAR 119
14. MAJ - IGMAN

Uredio: Smajić M.
Foto: Smajić N.

Nema komentara: