ponedjeljak, 3. ožujka 2008.


Jučer 02. marta (nedjelja) u Zenici sa početkom u 12,oo sati odrzana je izvještajna Skupstina Saveza sjedeće odbojke Bosne i Hercegovine.
Pored usvajanja izvještaja o radu za 2007 i plana rada za 2008 godinu, obavljeno je zrijebanje parova za Premijer, prvu i drugu ligu sjedeće odbojke BiH-a po Bergerovoj tablici.

Odbojkaski klub invalida "Čelić" član II lige, u
Prvom kolu
koje se igra 15/16 marta docekuje ekipu Neretve iz Mostara. Ostali parovi prvog kola: Tuzla-Bihac, Brcko-Vitez i Celik (Zenica)-Buzim.

Drugo kolo22/23 mart: Neretva-Buzim, Bitez-Celik, Bihac-Brcko i Čelić-Tuzla.

Treće kolo 29/30 mart: Tuzla-Neretva, Brčko-Čelić, Celik-Bihac i Buzim-Vitez;

Četvrto kolo 05/06 april; Neretva-Vitez, Bihac-Buzim, Čelić-Celik i Tuzla-Brcko.

Iz navedenog se da primjetiti da je OKI "Celic" ove godine imao srece prilikom izvlacenja parova, iz razloga sto u prva cetri kola, tri igra kao domacin.

Dvije prvoplasirane ekipe direktno se plasiraju u prvu ligu sjedece odbojke.

Treba napomenuti da je na skupstini donesen zakljucak da se takmicarska sezona 2009/2010 godine igra kalendarski jesen-proljece, sto znaci da jesenji dio pocinje u septembru 2009 a proljetnio dio u martu 2010 godine.
Takodje donesen je zakljucak da se pauza od novembra 2008 do septembra 2009 godine iskoristi za odigravanje KUP-a BiH-a u sjedecoj odbojci.

Skupstini SSO BiH-a ispred OKI Celica prisustvovao je Halilovic Enver Predsjednik kluba, a Smajic Muharem u svojstvu Predsjednika Disciplinske komisije SSO BiH-a.

Nema komentara: