četvrtak, 7. veljače 2008.

PRIPREME POČELE...

U utorak, 5. februara pocele su pripreme odbojkaskog kluba invalida "Celic" za predstojecu takmicarsku sezonu 2008. godine.
Na prozivci koja je obavljena u fiskulturnoj sali osnovne skole Celic prisustvovalo je 12 igraca, a pripremama su se prikljucila i dva nova igraca, koji ce kroz trenazni proces pokusati izboriti mjesto u ekipi. Radi se o mladjim talentovanim igracima koji ce nadamo se u narednom periodu i ostvariti svoj cilj, a to je nastup za OKI "Celic".
Prema planu priprema trenera ekipe Sabana Bikica, treninzi ce se odrzavati tri puta sedmicno.

"Na pocetku priprema radit ce se na sticanju fizicke spreme, sto je i najveci problem ove ekipe. Nakon toga pristupit ce se uigravanju, uz odigravanje pripremnih utakmica"-rijeci su Envera Halilovica, predsjednika kluba.

Uz pocetak priprema, rukovodstvo kluba aktiviralo je rad na trazenju sponzora za ovu godinu, pa stim u vezi proslijedjeni su sporazumni ugovori o sponzorstvu firmama sa podrucja opcine Celic. Nadamo se se da ce navedeni privredni subjekti kao i dosada naci nacina i mogucnosti, i pomoci u radu odbojkaskom klubu invalida "Celic".

Nema komentara: